sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Bezele cu cremă de cacao

Yummi!! 

BEZELE CU CREMĂ DE CACAO 
 
6 ouă

400 g zahăr tos

300 g zahăr pudră

1 pachet unt

4 linguri cacao

 



Se separă albuşurile de gălbenuş. Într-o crăticioară se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi se adaugă cacaoa, se freacă în continuare, se adaugă 2-4 linguri de apă şi după ce se omogenizează se pune pe foc (în bain-marie sau pe o sită, pe foc mic - în nici un caz pe foc mare sau mediu). Se lasă crema câteva minute pe foc, până începe să fiarbă, apoi se dă deoparte la răcit. Când e complet răcită, se amestecă împreună cu untul (ţinut la temperatura camerei, pentru a se freca bine), punând câte o lingură din cremă în castronul cu unt şi frecând cu o lingură de lemn până se încorporează. Când e gata, se pune la frigider.

 

 Albuşurile se bat spumă cu mixerul, la viteză mare. Când s-au ridicat se adaugă zahărul, puţin câte puţin, până se încorporează tot.  

 

 În două tăvi, pe hârtie de copt, se aşează bezelele.  

 

Se dau la cuptor la foc foarte mic, cu uşa cuptorului întredeschisă la mijloc, sau chiar deschisă.

 

Se verifică mereu, să nu se ardă. Sunt gata când s-au întărit. Se lipesc câte două cu cremă de cacao.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu