vineri, 29 ianuarie 2010

Pâine cu fructe

PÂINE CU FRUCTE 

3 mere, 500 g făină, 80g zahăr, 3 ouă, 1 plic praf de copt, 1 linguriţă anason măcinat, 1 linguriţă cardamom măcinat, 1 linguriţă scorţişoară, 50 g stafide aurii, 50 g stafide brune, 50 g caise uscate, 50 g migdale, 50 g alune de pădure, 50 g fistic. 





 

Se taie felii subţiri caisele uscate şi se pun împreună cu stafidele într-un bol mic. Peste ele se toarnă rom şi se lasă să se înmoaie 2-3 ore. Migdalele, alunele şi fisticul se zdrobesc uşor (migdalele primele). 

  

Se curăţă merele şi se rad pe răzătoarea mică. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, zahărul, mirodeniile şi gălbenuşurile de ou şi se omogenizează. Albuşurile se bat cu mixerul apoi se încorporează în aluat. La sfârşit se adaugă stafidele şi caisele, stoarse de rom. Compoziţia se repartizează în 2 forme de chec  şi se coace la cuptorul încălzit în prealabil, circa 30 de minute. 

  

Pâinea se înţeapă uşor cu o scobitoare înainte de a fi scoasă din cuptor, pentru a fi siguri că e coaptă. 

 

 Reţeta poate fi modificată în funcţie de ce ingrediente aveţi în casă: alunele, migdalele şi fisticul pot fi înlocuite cu nucă, la fel şi condimentele: în loc de anason şi cardamom se poate pune scorţişoară mai multă, mai ales când alegeţi varianta cu nucă. 




  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu